juli 2024

Extra maatregel UWV Praktisch Beoordelen
Klachtplicht en verjaring van vordering bij verborgen gebreken
Schadevergoeding wegens niet-teruggegeven bedrijfsmiddelen
de Omgevingswet
Verrichten nevenwerkzaamheden tijdens ziekte reden voor ontbinding arbeidsovereenkomst?
Schriftelijkheidsvereiste geldt niet bij koop van onbebouwde grond bestemd voor woningbouw
Erfdienstbaarheid door verloop van tijd (verjaring)
Aangepast wetsvoorstel Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden naar de Raad van State

juni 2024

Wet vaste huurcontracten zet een streep door de Wet doorstroming huurmarkt 2015
Voorstel Wet basisverzekering arbeidsongeschiktheid zelfstandigen in internetconsultatie
Webinar Arbeidsrecht
Beleidsmaatregelen om naleving verplichtingen WOR te bevorderen
De (dreigende) verplichting om bedrijventerreinen in samenwerking te gaan verduurzamen
Projectbesluit Omgevingswet
Werknemersverzoek vast contract automatisch toegewezen
Positieve discriminatie: een maatschappelijk voorkeursbeleid voor afnemers op het elektriciteitsnet
Complete gids voor Scheepsregistratie in Nederland
Inventarisatie gedupeerden voor opstarten mogelijke massaclaim tegen netbeheerders geenstroomaansluiting.nl

mei 2024

Hoofdlijnenakkoord 2024 plannen arbeidsrecht en arbeidsmarkt
Het recht op vakantie: Loondoorbetaling tijdens vakantie
Ziekte en vakantie
Overgangsrecht
Het recht op vakantie – Mag u als werkgever een vakantieaanvraag weigeren?
Webinar 'Actualiteiten in het arbeidsrecht'
Voordelen voor varen onder de Nederlandse vlag
Geen plicht tot klagen bij interne bestuurdersaansprakelijkheid
Aansluitplicht Netbeheerders: Artikel 23 Elektriciteitswet of de Netcode Elektriciteit?
?>

Extra maatregel UWV: Praktisch Beoordelen

Bij UWV zijn er grote achterstanden als het gaat om de WIA-(her)beoordelingen. Mensen moeten lang wachten op hun beoordeling, wat zorgt voor onzekerheid over het recht op een uitkering en het hebben van een inkomen. Om het aantal wachtenden te verkleinen is een aantal (tijdelijke) maatregelen genomen door UWV en het kabinet. Een van deze maatregelen is het nieuwe Praktisch Beoordelen. Deze maatregel geldt vanaf 1 juli 2024 en is de komende drie jaren van kracht.

Praktisch beoordelen

Praktisch Beoordelen is mogelijk als de werknemer feitelijk nog werkzaamheden verricht. Wanneer een werknemer nog werkzaam is voor de werkgever, wordt onderzocht of een praktische schatting mogelijk is door de arbeidsdeskundige van UWV. Of een praktische schatting mogelijk is, hangt ervan af of wordt voldaan aan de daarvoor geldende criteria.

Praktische schatting vs theoretische schatting

De arbeidsdeskundige kijkt bij een praktische schatting 1) of de werknemer werkzaam is en 2) of een praktische schatting mogelijk is. Voor een praktische schatting moet zijn voldaan aan de volgende criteria:

  • De werknemer verricht werkzaamheden feitelijk;
  • De werkzaamheden zijn passend bij krachten en bekwaamheden;
  • Het werk is algemeen geaccepteerde arbeid;
  • Het inkomen is representatief voor de resterende verdiencapaciteit;
  • Er is sprake van een voldoende bepaalbaar inkomen.

Met een praktische schatting wordt gekeken naar de daadwerkelijke verdiensten van de werknemer vergeleken met het oorspronkelijke inkomen. Bij een theoretische schatting kijkt de arbeidsdeskundige naar de Functionele Mogelijkheden Lijst die de verzekeringsarts heeft opgesteld, waarmee in theorie wordt beredeneerd wat het arbeidsongeschiktheidspercentage is van de werknemer. Het voordeel van een praktische schatting is dat deze methode een snellere doorlooptijd heeft en dus ‘praktischer’ lijkt te zijn.

Praktisch Beoordelen in de praktijk

Zowel de arbeidsdeskundige als de verzekeringsarts behouden een rol in de praktische beoordeling. De praktische beoordeling blijft dus gebaseerd op arbeidsdeskundig en verzekeringsgeneeskundig onderzoek.

De WIA-beoordeling wordt bij Praktisch Beoordelen vanuit een ander perspectief benaderd. Het startpunt bij de beoordeling is het werk dat wordt verricht door de werknemer. Daarvoor moet uitgebreid onderzoek worden gedaan naar die werkzaamheden en niet zo zeer naar de beperkingen op papier. Dat betekent dat niet langer de belastbaarheid van de werknemer het uitgangspunt is. Bij de claimbeoordeling wordt niet langer onderzocht of de werknemer méér kan verdienen. Er wordt namelijk niet beoordeeld of het maximale is behaald in het werk en er vindt geen vergelijking meer plaats om vast te stellen wat iemand nog met (andere) arbeid kan verdienen.

Praktisch Beoordelen is mogelijk in een situatie op of na 1 juli 2024. Ook herbeoordelingen van een lopende WIA en beoordelingen van het herleven dan wel later ontstaan van een WIA-recht vallen onder de maatregel. Is bij de voorgaande beoordeling een praktische schatting gemaakt? Dan wordt ook het werk dat de werknemer ten tijde van die beoordeling deed betrokken bij een herbeoordeling. Het maakt niet uit dat de werknemer dat werk ten tijde van de herbeoordeling niet meer doet.

60+ maatregel

De 60+ maatregel gaat vóór Praktisch Beoordelen. De 60+ maatregel werd eerder al ingevoerd om het aantal wachtenden te verkleinen. Met deze maatregel is het mogelijk voor werknemers die per einde wachttijd 60 jaar of ouder zijn bij toestemming de WIA-beoordeling vereenvoudigd af te handelen. Kiest de werknemer en/of de werkgever niet voor de vereenvoudigde afhandeling van de 60+ maatregel en werkt de 60-plusser? Dan is de maatregel Praktisch Beoordelen van toepassing.

Tot slot

Praktisch Beoordelen is een maatregel van UWV en het kabinet om het aantal wachtenden voor een WIA-beoordeling of -herbeoordeling te verkleinen. Het betreft een nieuwe werkwijze van UWV waarvan op dit moment nog onduidelijk is hoe deze werkwijze in de praktijk zal uitpakken. Bij ontwikkelingen op het gebied van Praktisch Beoordelen houden wij u op de hoogte.

GERELATEERDE ACTUALITEITEN